Фондация Покров Богородичен учреди стипендии за богослови и иконографи


На последното заседание на Управителния съвет на фондация Покров Богородичен бяха учредени две стипендии за студенти в Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

По предложение на ръководството на факултета бе взето решение за стартиране на програма за стипендии към фондацията. Първите учредени стипендии ще бъдат за студенти, завършили трети курс на факултета във Великотърновския университет в специалностите Богословие и Иконография. Двете стипендии са посветени на паметта на проф. Тотю Коев (1928-2006), дългогодишен преподавател по догматика и един от основателите на факултета.

Процедурата за кандидатстване за стипендиите и изискванията за тяхното присъждане ще бъдат обявени от деканата на Православния богословски факултет и от портала Православие.БГ през м. октомври т.г.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...