Аз бях гейМоже да харесате още...

21 Отговори

 1. fr Pavel каза:

  Мълчалива вечност?!

  Буквар за влюбени
  Автор: Валери Станков
  Раздел: Българска съвременна поезия
  Издателство: Захарий Стоянов
  Народност: българска
  ISBN: 9789540905587
  първо издание, 2010 год.
  твърди корици, 368 стр.
  Цена: 15,00 лв

  Аз съм момчето, което ти пее на пустите брегове.
  Аз съм мъжът, който – разгърден – насреща ти тича.
  Тичам ти вече хилядолетия, мила, пея ти с ветрове.
  Пея ти с облаците, с птица, която небето разсича.
  Влача ти изгревите – непосилни са ми като горно ре.
  Мъкна ти залези – такива има единствено на Карибите.
  Няма простори и синеви, из които злодей да ме спре.
  Пея ти песен от Бога – и да си ида, аз зная добре –
  и в отвъдния свят ще те пея с безмълвията на рибите.

 2. Марин Поляков каза:

  интересен материал. дали бихте могли да линкнете източника?

 3. fr Pavel каза:

  Врачка измъкна 5 бона от баба
  http://www.monitor.bg/article?id=277329

 4. Марко каза:

  Майкъл Джексън също успя да „преодолее“ расата си. Не е ли прекрасно, че хората вървят срещу своята природа и се осакатяват физически и психически, за да са в крак с обществените норми на времето си?

 5. Пламен Евгениев Сивов каза:

  [quote name=“fr Pavel“] Валери Станков
  [/quote]

  понеже обичам поезията на В. Станков, ето линк към блога му: http://4udovi6teto.blog.bg

 6. Пламен Евгениев Сивов каза:

  [quote name=“Марин Поляков“]интересен материал. дали бихте могли да линкнете източника?[/quote]

  http://www.wnd.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=56575

 7. анахорет каза:

  Апофтегмите на египетските св. отци, безплатно –
  http://turbobit.net/xks85idlpfr2.html

 8. Nane i Vute каза:

  Учудва ме факта, че никой не говори по темата на статията!
  Това момче, може и да е престанало да е содомит, но дали си е сменило характера?
  Много хора се заблуждават, като си мислят, че хомосексуализма е някаква сексуална практика. Това въобще не е така, хомосексуализмът е деградация на характера, породена от съжителството на мъжко тяло с женска душа( говоря за мъжете, но същото важи и за жените).
  Когато има такъв вътрешен конфликт, естествено е той да избие някъде и това в 99% от случаите е в характера.
  Ината, своеволието, безпардонноста, отмъщението са едни от характерните черти на тези хора и това не го казвам в обида, а само констатирам.
  Обаче в Бога има милост велика, Той им е дал в същото време таланти, способности, финансови възможности, групов съзнание, за да нямат оправдание на Страшния Съд, ако не са се отказали от сквернодействията си.
  Дано това момче се спаси и стане пример за мнозина!

 9. Траянка Георгиева каза:

  Съгласна съм с характеристиката, която е дадена от господина, стига да не приписва тия лоши качества, като приоритет на женският характер и които преминавайки в мъжко тяло – дават такъв печален резултат.
  Иска ми се да припомня само, че Бог е избрал жената, като майка именно защото на нея може да се разчита.
  И да се надяваме, че духовното – преобразило този човек е достатъчно силно, за да преодолее той и деградацията настъпила в характера.

 10. Безпардонност каза:

  Да, безпардонни, отмъстителни, с яки лобита във всеки слой на обществото.
  […]
  Ние виждаме кои са „силните на деня“ в БПЦ. Това е много жалко и срамно. Колкото и да не ми се ще да го казвам то е в душата ми : Горко на нас православните християни с такива архиерей. Горко и на тях .
  Този разказ на момчето е доказателство , че хомосексуалността не е вродена, както смятат много хора. И аз вярвам, че когато човек има волята и истинската вяра в Бога може да се спаси от нея.

 11. Eneya каза:

  Да ти видя доказателствата за твоите теории с душата.
  Защото бая изследвания са правени за нивата на тестостерон и естроген при гей мъжете и жените и… О, Чудо… няма убедителни доказателства.

  Забавлява ме как, когато нямат доказателства, хомофобите прибягват до религията.
  Не че ще видиш хомофоб да се придържа по принцип към библията, но когато им изнася, зелени ще станат от проповядване. Последователността на омразата на база неизбираем признак от личността… мдааа. Като нямаш с какво друго да си горд, се гордееш, че си хетеро и приказваш глупости, за да ти се смеят и кокошките за „мъжки“ и ‘женски“ души. 🙂

 12. Eneya каза:

  Това да си религиозен как точно пречи на човек да се интересува от психология, генетика, медицина и културология, та веднъж не видях коментар на такава тема, в която коментиращият хомофобията поне да знае какво означават нещата, за които говорят?

  П.П. По никакъв начин не желая думите ми да се приемат като обида или омаловажаване на религията и църквата, просто не мога да търпя религията да се използва като оправдание и като извинение за мързела на хора да се поинтересуват от темата, за която говорят.

 13. Tim каза:

  [quote name=“Марко“]Майкъл Джексън също успя да „преодолее“ расата си. Не е ли прекрасно, че хората вървят срещу своята природа и се осакатяват физически и психически, за да са в крак с обществените норми на времето си?[/quote]

  Напълно съм съгласен с теб! Човек трябва да бъде на 100% себе си, а не да се прави на такъв какъвто не е.

 14. Гей хей каза:

  Вижте сега. Ако на момчето Бог му е помогнал да спре да бъде гей – нека. нямам нищо против. Но на мен същият този Бог ми помогна да бъда себе си, и да се харесвъм такъв какъвто ме е създал.
  Вие ще кажете „Това не е Бог“. От къде сте толкова сигурни?! Оставете хората да бъдат щастливи и не ги карайте да се срамуват от това което са. И не се възгордявайте толкова да казвате кой как трябва да живее. Не сте достойни да налагате Божиите повели върху друг освен върху себе си. Бог си знае работата и може сам да ни предава посланията се. Не му се бъркайте.
  И както казва Христо Ботев:
  О мой, Боже, правий Боже
  не ти, що си в небесата.
  А ти що се в мене, Боже,
  във сърцето и в душата.

 15. witch_honor каза:

  [quote name=“Марко“]Майкъл Джексън също успя да „преодолее“ расата си. Не е ли прекрасно, че хората вървят срещу своята природа и се осакатяват физически и психически, за да са в крак с обществените норми на времето си?[/quote]
  Най-съдържателният коментар!
  Поздравления!

 16. Ss каза:

  Тяя статия обърна света ми не знам какво да мисля вече не знам кой съм

 17. not-important каза:

  Гей хей, човек трябва да има доста духовен опит, за да твърди кое е от Бога и кое от лукавия. Има в Библията много стихове и места, които аз в началото на вярата си смятах за пълен абсурд и си казвах, че в сърцето си аз чувствам нещата по друг начин, но с времето се оказа верен стихът, че всяка дума в Светото Писание е „по-остро от всеки двуостър меч: то прониква до раздяла на душа и дух, на стави и мозък, и преценява помисли и намерения сърдечни“. Знам, че сега няма да ме разбереш и си мислиш, че знаеш по-добре, но ти пожелавам някой ден да прогледнеш безпристрастно. Ние винаги си търсим нашата логика, която си знаем, във всичко около нас, но цялостната картина е много по-дълбока и нещата в нея далеч не са нито черни, нито бели, нито сиви, а невероятно по-различни.

 18. Стоян Н. П. каза:

  И аз имах контакти с мъже, но по Божията милост и с Божията помощ, ги прекратих и се осъзнах. Хомосексуализмът и другите смущения в сексуалността в най-голяма степен се дължат на специфики на средата в млада възраст, на определени дефицити в общуването с родители, близки или околните, както и на проблеми в живота. Като само една от тези причини може да бъде достатъчно силна, за да доведе до подобен резултат. А само в много редки случаи се дължи на генетични фактори при лицето или при родителите му. В съвременния свят чрез съблазън и чародейство неосъзнати хора пропагандират тезите за правата на ЛГБТ. Подобна ориентация често води до повишен материализъм, егоизъм, гордост и самомнение. Хомосексуализмът е най-често придобито психическо смущение на сексуалността, т.е. на възприятията. Още по темата са написали тук: http://mamaitatko.com/facts.php и http://mamaitatko.com/reports.php .Бог помага!

 19. Симеон каза:

  нот импортант и Стоян Н.П. ако случайно прочетете комента ми и имате желание,моля ви да дадете имейл или скайп,за да си пишем.аз също съм се отказал,но продължавам да се чудя защо го направих.моля ви ако прочетете това нека се свържем :):):)

 20. not-important каза:

  здравей, агнеца :),
  случайно се върнах към тази статия и видях коментара ти, това е моят мейл, ще се радвам да сме си от помощ 🙂 nichtchen@gmail.com

 21. Петър Еленков каза:

  [quote name=“Безпардонност“]Да, безпардонни, отмъстителни, с яки лобита във всеки слой на обществото.
  […]
  Ние виждаме кои са „силните на деня“ в БПЦ. Това е много жалко и срамно. Колкото и да не ми се ще да го казвам то е в душата ми : Горко на нас православните християни с такива архиерей. Горко и на тях .
  Този разказ на момчето е доказателство , че хомосексуалността не е вродена, както смятат много хора. И аз вярвам, че когато човек има волята и истинската вяра в Бога може да се спаси от нея.[/quote]

  И от кога твърденията на някой са доказателство за каквото и да било!?!? Направо съм потресен от това как неща, които просто ни харесват как звучат с лека ръка се превръщат във ФАКТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА! Много бих искал да ми цитирате научни доказателства и изследвания за това, че хомусексуалността не е вродена а придобита. И като казвам научни доказателства точно това имам предвид.