Истината за порнографиятаМоже да харесате още...

34 Отговори

 1. Tavor 1975 каза:

  Няма нищо лошо да си видял ….но помисли!
  Адам при първата среща с изкушението,впоследстжие се е почувствал много по добре… но когато осъзнал че не е създаден за това забравил да се покае и …нататък всичко се знае поздрав и приятен ден!!!

 2. Дон Кихот каза:

  Краят на феминизма, или по какво жената се различава от човека
  автор: Александър Никонов
  издателство Колибри
  година на издаване 2007
  ISBN 9789545295362
  страници 400
  тегло 387грама
  12.00 лв.

  Блестяща и необикновена книга на публициста Александър Никонов за трагичната съдба на белия хетеросексуален мъж в света, който той самият е изградил и цивилизовал. Още при публикуването и тя предизвика ожесточени спорове и яростни нападки. Изумителни за здравия разум практики все още са широко срещано явление предимно в САЩ и на Запад. Кризата в образованието, нелепостите на така наречената политическа коректност, крайностите, поднасяни от американската съдебна система, всеобщият упадък – това е само въведението в темата. Едва на този фон читателят може да възприеме уродливостта на развития „феминизъм” с неговото нечовешко лице. Според автора яростта на бесните феминистки срещу мъжете има медицинско обяснение. А нивото на интелигентност в програмните им текстове, цитирани от Никонов, вдъхва известна надежда, че човечеството има шанс да се пребори с болестта, преди феминизмът да се е превърнал в пандемия.

 3. iliana каза:

  „…за трагичната съдба на белия хетеросексуален мъж в света, който той самият е изградил и цивилизовал“

 4. Дон Кихот каза:

  Понякога ми е хрумвало да прегледам наум списъка на моите добри познати и истински приятели (не онези фалшивите, които са легион). Странното е, че повечето от тях са жени. Трябва да се признае, че нежният пол има много хубави качества, но и някои много гадни – например абсолютната неблагодарност, убедеността, че мъжете едва ли не са им длъжници по природа. Също е нелепо и смешно, когато жени се опитват да вършат това, което само мъже могат (и обратно!).

 5. iliana каза:

  светът се крепи на чувството на благодарност на мъжете и на факта, че нито един мъж не смята, че жената му дължи каквото и да било. Наздраве!

  Като чета тия работи почвам да се оглеждам къде записват за феминистки..:-)

 6. orangecounty каза:

  Iskam da popitam Don Kihot zashto ima tolkova otrizatelno otnoshenie kym zenite?Zashto misli che sa neblagodarni pri polozenie che te sa brebivani dori ako ne se syglasiat s myzhete za neshto.Iskam da pitam ti otkyde si padnal?I na kakvo osnovanie kazvash che zenite ne bili hora pri polozenie che v Bibliata pishe che sa hora?

 7. Radko Popov каза:

  Сексуалноста Божий дар ли е или творение на сатаната?
  Защо от порнография си интересуват предимно мъже? Заложил ли е Бог генетично този интерес в мъжа? Или пък жените са по-святи?
  Дали сексуалните престъпници са такива защото са гледали порнография, или се интересуват от порнография защото имат сексуален интерес?

 8. Дон Кихот каза:

  Никога не съм казвал, че жените не били хора; гова са глупости. Българите бият българките, защото са простаци, които се напиват всяка вечер и изкарват яда си върху другите, защото не са в състояние да разрешат своите си проблеми.
  .
  Радко Попов,

  Първо, 2 уточнения: думи на -ст се членуват -ТТА (сексуалносТТа); пред „защото“ винаги се пише запетая. За порнографията вж. добрата статия: НИКОЛАЙ ИСКРОВ. Порнографията превзема света. – http://www.segabg.com/23042005/p0060001.asp

 9. Дон Кихот каза:

  „Мъжете са зли в два случая – когато са гладни и когато са унизени, а жената само когато е непожелана“ (Бенедикт Спиноза).

 10. orangecounty каза:

  No vypreki davash za primer glupavata kniga na onzi pisatel. Nima nasiliata po ulizite,v kyshti,na rabotnoto miasto,obidite po mediite i po internet kato vzemem tazi knizhka koiato si dal za „primer“ ,pottisnichestvoto vekove nared samo okolo domashnoto ognishte, nima vsichko tova e niakakva forma na blagodarnost otstrana na myzha?Nevizdate li che stranite kydeto zenite sa integrirani sa nachelnite mesta v razvitieto si.Dokato v stranite kydeto ima genozid,nasilie v izobilie i neintegriranost si ziveiat po palatkite,iadat si mamaligata varviat si v kalta i vsichko e prosto super ,niama shto.
  TOLKOVA LI NEMOZESH DA RAZBERESH CHE SAMO KYDETO IMA EDINSTVO V OBSHTESTVOTO TAM IMA I PROGRES.

 11. orangecounty каза:

  To ne se znae koi shte stane zyl ot unizenia nai nakraia i kato se rasyrdi i niama poveche da ima novi hora na Zemiata.Ha ha ha…..

 12. gaitan vejdu каза:

  Пълна с истини и статията, потвърждавам от личен опит, от съприкосновението си тази изключително изкусителна за сетивата ни индустрия – порното.

  За вас не знам, но аз лично съм вътре с двата крака. При мен този интерес към порното, никак не е породен от липси. Ако бе така – не бих отварял дума.

  Но искам да натъртя, че макар презадоволен, лесно се зазяпвам в екраните, стига разбира се, да не е нещо супер гнусно, свързано с педофилия, педерастия или пък извратеняшки садо-мазо сцени.

  Може би самото пресищане с телесни гъдели, също ни тласка към порното, знам ли?
  Верно, че не се пипам, не търся специално да гледам, но отвори ли ми се страница с порно, изкарвам поне 10 минути на нея.

 13. Дон Кихот каза:

  Порнографията наистина е наркомания, по-страшна от дрогата. При това тя е банална до смърт. Тъй като човешката физика е постоянна величина, порнографията разчита на едни и същи пози и номера. Какво намирате толкова интересно в нея, когато има безброй книги за четене, пейзажи за гледане, хобита за отдаване?

 14. Дон Кихот каза:

  Запомнете това, което казва божественият апостол – 1 Кор. 6:12!

 15. Ангел Небесен каза:

  Това не е истината за порнографията; това е истината на импотентните моралисти и фригидните феминистки.

 16. Дон Кихот каза:

  На бесновати трябва да е забранено да драскат във форума.

 17. Ангел Небесен каза:

  тогава напуснете веднага!

 18. Ангел Небесен каза:

  ….а който пък каже: „безумнико“, виновен ще бъде за геената огнена. 5:22

 19. iliana каза:

  ангел небесен. (особено като се има предвид, че в голямата си част безобидната статия е просто статистическа и фактологическа информация.)

 20. Ангел Небесен каза:

  но аз виждам доста плоски констатации извън статистиката и фактологията „…притъпяване на нормите“ „..превръщането на фантазиите в реално действие.“ Но това си е мое ТЪПО мнение, Вие не се главоболете от него

 21. iliana каза:

  няма и какво да се сърдите.

  статията може и да не достига до кой знае какви дълбочини на порно-феномена, но предлага някаква гледна точка, най-добросъвестно основавайки се на обективна информация по темата. може и да не е кой знае колко избистрена, но е достатъчно нормално артикулирана, за да каже на една масова аудитория, че тука има проблем. понеже порно гледат не само интелектуалци с толкова чувствителен слух като вашия, нали?

  в тази връзка, чувствайте се свободен да напишете истинската истина за порното, която ви е известна 🙂

 22. Ангел Небесен каза:

  Не може от престъпленията на някои рецидивисти да се правят заключения за милиардите, които гледат полнография. Излишно е да казвам, че зад отвратителното отношение към жените не стои някакви си филми със съвкупления, те просто ОТКЛЮЧВАТ нещо, което „дреме“ в човек, а за да излезе наяве това, което „дреме“ може и да не е необходим някакъв порногравски филм. Тези причинно следствени връзки са за фройдистите. А тази артикулация е прекалено целенасочена за да бъде „обективна“. За да разрешаваш проблем трябва добре да си избистриш основанията му, а не да съдиш по резултатите от него.
  Порното аз го практикувам, както между впрочем и доста семейни хора мислейки си, че това тях не ги засяга: „Един безплоден помисъл дори, е годен грешника да изгори“; но ще ме прощавате – това не е изповед.
  Истината за порното всеки сам, според морала си ще я напише; аз съм точно против това – да се дават готови отговори, да ти падат от небето синтезирани заключения без сам да си ги преживял и осмислил. Който млад човек каже, че не е гледал порно, той просто лъже, така че иронията Ви е неуместна.

 23. iliana каза:

  моля за извинение всичките милиарди достойни почитатели на порното, които са се почувствали засегнати от горната статия. просто, пардон!

  а що се отнася до „целенасочеността на артикулацията“ – да, явно има цел, напълно оправдана според мен – да заостри вниманието върху факта, че да се гледа порно е тъпо и безперспективно от всяка гледна точка.

  колкото до основанията на проблема – зависи откъде ги гледаш.

  клайв стейпълз луис например си разсъждава по този въпрос така: че ако попадне в държава, примерно, където всички говорят само за ядене, първо ще предположи, че там върлува глад. но ако види няколостотин солидни господа да плащат пари за това в полутъмен салон, под музикален съпровод някой да сваля баво покривало, под което се открива печен овнешки бут, определено ще си помисли че с това общество нещо не е наред.

  пък ако бяхте истински противник на готовите отговори, щяхте да се притеснявате да настоявате на мнението, че никой няма право да дава готови отговори. защото това е вашият готов отговор :-). поздрави.

 24. Ангел Небесен каза:

  Софистики има най-различни на този свят.
  Че аз къде съм твърдял, че порното е нещо хубаво. Точно феминистките се нуждаят от порно – парадокс. Цялата си сублимирана енергия да мразят, може да насочат в тази клоака на порното за да видят, че няма защо толкова да мразят мъжете. Ние добре знаем как моралните, високоинтелигентни люде ненавиждат една такава естетически не издържана дейност, която разкъсва душата няколко секунди след като приключи. Също така знаем, че сдържаната поквара е най-устойчивата поквара – а ние знаем къде е тя. А освен това знаем, че да си непримирим враг на някой грях, НЕ ЗНАЧИ да си го преодолял, а може и да значи, че тайничко му завиждаш.
  От където и да го гледаш проблема – той си е проблем. Важно е КАК го гледаш.
  Готовите отговори съм казал как се „синтезират“ – след преживяване и осмисляне – другото са безсмислени брътвежи, които ичезват при вида на опънат жартиер. И тогава всичките статии на света няма да те спрат да действаш.

 25. iliana каза:

  разговорът. защото вие се върнахте на изходна позиция, за да кажете общовзето едно нещо – че всички, които не са ок с порното, са лицемери.

  ако са жени, според вашата категоризация, те са феминистки, а знаем колко отвратителни са феминистките;-), ако са мъже – импотентни са разбира се, озлобени моралисти. вижте, това е твърде примитивно и макар да разбирам идеята ви, жалко че я изказвате по този начин.

  да, естествено че въпросът е личен, сложен или каквото искате. и че сдържана поквара има у всеки; (а дали това има нещо общо с омразата е по-сложно да кажете, отколкото сте го написал).

  независимо дали вие го харесвате или не, действително много хора гледат порно. е? правят още сумати неща, които харесват, а не искат или пък искат, но не харесват или въобще – не доброто, което искам, а злто , което живее в мене – него върша. парадокс! всяка зависимост е опасна най-малкото, защото те прави нещо по-малко от това, което си. включително и зависимостта от шоколада 🙂

  много ясно, че една статия няма да обърне тенденцията. както няма да успее и кампанията да не караш, ако си пил. и макар че примерно максим, който беше лице на тая кампания, направи катастрофа, в която загина човек, и караше пил… това обаче не прави кампанията безсмислена, а всички, които я подкрепят – лицемери. в случая – също.

 26. Ангел Небесен каза:

  разговорът. Това да се бориш срещу този грях, по този начин е все едно да клатиш затворена газирана вода – много по-опасно е отколкото да я оставиш сама да се разгазира с времето. Това за феминистките и импотентните не съм го генерализирал. Интересно е, че именно тези, които не разбират основанията на греха, са най-непримиримите поборници срещу него.
  Защото ето какво казва ап. Павел макар и в Моста по-скверен контекст: „….да го предадете на сатаната, за омаломощаване на плътта, та духът да бъде спасен в деня на Господа нашего Иисуса Христа“.
  Между другото това „примитивното“ често се оказва и най-искреното и истинното.
  Така може да продължаваме още дълго, затова ме извинете

  желая Ви здраве

 27. toshev2006 каза:

  Порнографията е извратеност на човешкия дух.Болест. И всеки който я толелира или и се наслаждава е болен.Просто му е нужно лечение.Всичко в повече от това..е от лукавия.

  За онези, които издигат на пиедестал сексуалната наслада и производните и емоции нека е ясно, че те не са неизбежна необходимост нито крайна цел в живота на човека, а просто по икономия, допусната от Бога слабост на човешкото естество, ограничено в брачния съюз, за да не се развие вън от него в непреодолима болест.

 28. Дон Кихот каза:

  „На вопрос жены моей: любишь ли ты меня? я горько отвечаю: люблю кое-как; ты оставила меня, и я охладел к тебе. – За умножение беззакония моего, самолюбия моего, чревоугодия, сластолюбия, неподобства иссякла во мне любовь к жене. – Господи, помилуй!“ (Неопубликованные дневники Иоанна Кронштадтского. Часть 2. – http://www.russned.ru/stats/1584).

 29. Ангел Небесен каза:

  Вие сте сатрап, не сте лекар! Дано Бог Ви открие някога лицето си и почувствате ЛЮБОВТА му!

 30. Дон Кихот каза:

  Предлагам ти да напуснеш този форум, защото редакторите явно спят. Има предостатъчно сектантски трибуни, където да онанираш. Къш!

 31. moderator каза:

  Пишете си мненията по-нормално, ако искате да си ги прочетете после! Дон Кихот, форумът не е място само за „правилни“ мнения. Всички мнения са приети, ако не са нецензурни или обидни. Помислете върху проблема; не пишете „къш“ – това е безсмислено.

 32. toshev2006 каза:

  Г-н „А.Небесен“ хубаво препрочетете ап.Павловата дифиниция за ЛЮБОВТА в посланието му към Коринтяни и тогава говорете що е ЛЮБОВ. Със сигурност той не говори, нито за платоническа, нито за сексуална междуполова любов, още повече за каквато и да е извратеност на тази основа! Ваша воля, ако се залъгвате с криви разсъждения! Кой каквото търси това ще намери.

 33. Idiot каза:

  Хората в „медицинските“ филми изглеждат неестествени. Показваното там го няма даже и при животните. Там мъжете и жените не говорят. Сведени са до животинското в тях. Но и това, което правят на екрана го няма и при животните. В тези филми човек пада даже по-ниско от животните. Като гледам какво се прави с жените… Пък и се чудя защо толкова хората си умират да гледат тези филми. Защо например не гледат филми, в които хора се хранят или работят, след като могат да гледат как …

 34. chorbalan4o каза:

  „а просто по икономия, допусната от Бога слабост на човешкото естество, ограничено в брачния съюз, за да не се развие вън от него в непреодолима болест.“

  Мястото ти е в Католическата църква в Францисканския орден… На това ли те научиха в Семинарията, всичките оттам излизате с психологични отклонения..