Сексуална нравственостМоже да харесате още...

11 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Изключително чудо през XVII век –
  http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_of_Calanda

 2. Данаил Николов каза:

  „Според старите християнски учители, ако човек не беше паднал, сексуалното удоволствие вместо да бъде по-малко, отколкото сега, всъщност щеше да бъде по-голямо.“

  Има нещо гнило в Дания. Някой от вас да е знае имената на тези „християнски учители“. Доколкото си спомням има св. Отци, които смятат, че, ако Адам и Ева не бяха паднали в греха, то възпроизводството на човешкия род е щяло да става по съвсем различен от сегашния начин. Не че някой е обяснил какъв би бил той.

 3. Траянка Георгиева каза:

  Всяко живо същество има знание за любовта. Всяко Божие създание, може да не знае ЗАЩО е избрало да желае именно това, а не друго същество, но знае КОГО обича. Защото е чисто и не подменя любовта с извратености. Само човекът под влияние на сатаната е изроден до краен предел. Флиртува, ласкае се и поощрява нечисти желания насочени към него, шмекерува, манипулира, избива комплекси, гаври се с любовта, а после умира от самота и вие от отчаяние. И най-странното е, че очаква да му се доверят, да го обичат безрезервно, да оставят в негови ръце както живота, така и душата си.
  Само човешките бабишкери биха отишли да гледат млади стрийптизьори! При животните това не може да се случи.
  Но ние сме „извисени, високо духовни, облагородени и облагодатени“.
  Като тук дори не се спирам на тия, които се продават!
  Бог на всеки е дал възможност да обича, но човек падайки на колене трябва да моли: Прости ми Боже, че съм подъл, страхлив и бездушен. Дай ми мъжество и смелост, истинно и вярно да обичам!

 4. Ianitca Toneva каза:

  Много странности са написани тук освен това, което дниколов посочи, да прав си така е. Но виж и това:„Сексът не е нещо, от което трябва да се срамуваме”, те могат да разбират, че сегашното състояние на сексуалните ни инстинкти не е нещо, от което трябва да се срамуваме.“
  Отсега нататък никакъв срам, дрънкайте каквото ви падне, изкушавайте и настървавайте хората с приказките си, говорете за личните си преживявания. Егати изводите, това тука го е писал, човек без хабер за нищо.

 5. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Ако Бог е имал колебание относно съдбата на първите хора, щял е да ги сътвори безполови. Полът спада към изначалната същност на човека, той е присъщ на неговия организъм и не зависи от неговия морал или липса на морал.

 6. Иван Иванов каза:

  [quote name=“dnikolov“]“Според старите християнски учители, ако човек не беше паднал, сексуалното удоволствие вместо да бъде по-малко, отколкото сега, всъщност щеше да бъде по-голямо.“
  …………………………..[/quote]

  Отзвук и известен условен и частичен еквивалент на това твърдение е даоистката теза и препоръка за „замяна“ на традициония оргазъм с така нареченият там ( в даоизма) долинен оргазъм, при който със специални техники не се стига да традиционен край (еякулация).

 7. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Този даоистки паралел не е много уместен в случая. Този техен начин за правене на секс има единствената цел да помогне за осъществяването на физическо безсмъртие.

  Според зилотите излиза, че Адам и Ева не били правили секс в рая, защото сексът е грях, а раждането на деца – кошмар. Каква е разликата между вас и богомилите?

 8. Иван Иванов каза:

  [quote name=“Дон Кихот“]Този даоистки паралел не е много уместен в случая. Този техен начин за правене на секс има единствената цел да помогне за осъществяването на физическо безсмъртие.

  Според зилотите излиза, че Адам и Ева не били правили секс в рая, защото сексът е грях, а раждането на деца – кошмар. Каква е разликата между вас и богомилите?[/quote]

  Съгласен съм, че даоистката мистика е само естествена, а не и свръхестествена, като християнската. Няма, обаче, само „физическо безсмъртие“!

  Относно Адам и Ева (вж. цитата) – дали пък не са почнали да правят „греховен секс“ – такъв, без съзнателен замисъл за раждане на деца – само хедонистичен и за общуване. Такава преценка за греховност, не може лесно да се отнесе към богомилство!?

 9. надя каза:

  Стига с тези зилоти.Може би Адам и Ева са правили секс в Рая,но със сигурност техният секс не е бил като нашия секс,мисля,че това имат впредвид набедените за зилоти.Моля ,за повече състрадание и снизхождение към различните разбирания на хората.

 10. Веслецацвет каза:

  Сами определяме количеството и качеството на секс, ако това зависи само от нас и нашата нравствена накрайнорезултатна система. Злоупотребата и идолопоклонството-тук и сега, са излишни. Да бъда герой многознайковец от fashion или anti-fashion театър не ми харесва, благодаря!

 11. Андрей Романов каза:

  [quote name=“надя“]Стига с тези зилоти.Може би Адам и Ева са правили секс в Рая,но със сигурност техният секс не е бил като нашия секс,мисля,че това имат впредвид набедените за зилоти.Моля ,за повече състрадание и снизхождение към различните разбирания на хората.[/quote]
  Стига или не, има със сигурност нещо крайно гнило в зилотщината. Бог е създал човека като мъж и жена с всички последици, които произлизат от този факт. Не хулете Божието творение и не се гнусете подобно на гностиците и богомилите от него!

  Ето какво казва Писанието по този въпрос:

  „И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; МЪЖ И ЖЕНА ГИ СЪТВОРИ.

  И благослови ги Бог, като им рече: ПЛОДЕТЕ СЕ И МНОЖЕТЕ СЕ, пълнете земята и обладайте я и господарувайте над морските риби (и над зверовете), над небесните птици (и над всякакъв добитък, над цялата земя) и над всякакви животни, които пълзят по земята“ (Бит. 1:27-28).