Адамовият комплекс и Евиният синдромМоже да харесате още...

3 Отговори

  1. Интересно е отношението между мъжа и жената в БЪлгария. Пет войни през началото на ХХ век, в които мъжете ни бяха убивани. Преследвания над български мъже в Турция, Гърция, Сърбия и Румъния поради националистически причини. После дойде комунизма. Той смаза естественото мъжко начало като изби, прати в лагери и затвори и принизи мъжете, които не споделяха комунистическата идея. В обществото ни се появи определение като „институтка“ с цялата многозначителност на фразата, отнасяща се за голяма част и за кадрите на БПЦ. Освен това се лансира жената, която беше прогресивна другарка, символ на изравняването между половете, труженичка на светлото бъдеще и се лансираха много жени на важни обществени постове. При това положение силно уважаваното в българската народна култура мъжко начало се изроди в криминален контингент и в участие в репресивни органи на властта. Така в демокрацията от тоя хибрид се появи мутрата-мачо, който не е нашият държавен мъж – суров воин-храбрец от историята.

  2. В България има едно неразбиране, дошло от проблемите на българското Възраждане. В познанието и теорията на анализиране и категоризиране на информацията и познатите системи на знание на човечеството е известно, че когато са ти сгрешени или фалшифицирани базата данни и имаш неправомерна интерпретация на възлови и знакови явления от битието на човека ти каквито и методи и техники на извличане и функциониране на знание да правиш никога няма да имаш правилен, полезен и правдив резултат. Този проблем на познанието, както и факта, че комунистите правеха фундаментален проект въз основа на частични и детайлизирани философски школи от определен времеви период на историята на познавателната мисъл на Европа доведе до репресии, извращения и гадории през социализма. Този проблем доведе и до контестацията на комунизма от по-грамотните българи. БПЦ обаче прави същата познавателна грешка, като търси в чуждестранни автори и специализации ресурс на богословието у нас. Пък после народа бил виновен!

  3. Данаил Николов каза:

    Изключително противоречива статия с много елементи, по-скоро неудачни заемки от западната психология. Само че и малките деца знаят, че психологията е наука, която се опитва да обясни човека и неговата душа без Бога – това е в основата си типично атеистична наука. Какво да очакваме от автор, който забърква такова нещо с елементи на богословие. Какво общо имат светлината и тъмнината?
    Авторът е прав единствено за съвременната феминизация на мъжете – огледайте се наоколо и вижте колко мъже имат бради и мустаци и колко са гладко избръснати :-)))