Заедно срещу дрогатаИме на получателя: Църковно настоятелство при храм „Св. Цар Борис” Варна
Лице за контакти: Ивелина Фотакиева, Младен Тълпигов
Тел., ел. поща: 052 370 635; 0898 477 400, 0886 191 815; ivelina_dimitrova@abv.bg, mladen80@abv.bg
Сума: 7000 лв.
Година: 2004

Описание: Занятия по превенция на зависимостта от наркотични вещества във варненските училища, водени от бивши зависими. Личният опит на участниците в проекта разкрива Църквата като наистина смислен начин на живот, коренно различен от този, който предлагат наркотиците – нито младежите в риск, нито самите наркозависими, нито техните родители и учители познават възможностите, които Църквата предлага като лечение и превенция на зависимости.

Проектът е разработен с благословението на Варненски и Великопреславски митрополит Кирил въз основа на опита на енорията при храм „Св. Цар Борис” Варна. Работата на тази енория с наркозависими младежи започва през 1999 г., когато там свещеници и миряни заедно започват да обгрижват духовно един наркозависим по молба на неговата майка.
От 2000 г. цялата енория се включва в посещения и обгрижване на зависимите в наркологичното отделение на болница „Св. Марина” във Варна. Енорийските свещеници организират редовни срещи и беседи със семействата на зависимите за изясняване на духовната страна на проблема със зависимостите, която всъщност е основна причина за възникването им.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...