Българската Православна Църква в помощ на хората с увреден слухИме на получателя: Фондация „Подкрепа на хората с увреден слух”
Лице за контакт: Татяна Тодорова
Тел., ел. поща: 0888 366 362, 02 957 50 39; f_phus.ngo@abv.bg
Сума: 1405 лв.
Година: 2004

Описание: Запознаване на свещеници от всички софийски енории с особеностите на комуникацията и поведението на хората с увреден слух с цел подобряването на възможностите за общуване на Църквата с тази група хора от нашето общество. Проучване на фондация „Подкрепа на хората с увреден слух” показва, че над 90 % от хората с увреден слух нямат реални представи за същността на православната вяра и начин на живот и не посещават храмовете поради невъзможност да общуват с православното свещенство.

По данни на Министерството на труда и социалната политика хората с увреден слух в България са около 15 000, от които 3 000 са в София. Това са хора с нормални физически и интелектуални способности, но с ограничени комуникативни възможности. Реализирането на този проект им дава възможност да се запознаят с християнския морал, култура и идеали. Възможно е продължение на проекта за обучаване на свещеници от цялата страна.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...