Здравето и болестите според библейските текстове – онлайн беседа от поредицата „Книгата на книгите“


Духовното значение на болестта и на здравето е тема, вълнувала хората много преди нас. Днес, в нашия технологичен свят, минал през толкова промени, философии и научни постижения, имаме не само информация, но и безброй гледни точки и разбирания за слабостите на тялото.
Въпреки това ежедневно си задаваме въпроси, които често ни поставят пред кръстопът и предизвикват нашата вяра и разбирания: какво е болестта; защо ни се случва; наказание или изпитание е тя; как да погледнем на нея; как да я избегнем или как да я приемем.
Какво казва Книгата на книгите? Какво е било отношението на библейския човек? Дори свещените текстове да нямат отговор на всеки наш въпрос, те могат да ни дадат основата, върху която здраво да стъпим.
Наш гост и лектор по темата ще бъде прот. д-р Добромир Димитров.
Прот. д-р Добромир Димитров е асистент по църковно право в Православния богословски факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и член  на Обществото за канонично право на Източните църкви (SLEC). Изследователските му интереси са в областта на каноничното право, еклисиологията, аскетиката, пастирската психология и християнското изкуство. Специализирал е богословие в Regent’s Park College, University of Oxford. Автор е на книгата „Царствено свещенство“, както и на статии в български и чуждестранни издания, лектор по актуални въпроси на богословието и съвременния църковен живот, иконописец. През 2017 г. с благословението на Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний създава православната българска мисия „Св. св. Константин и Елена“ в графство Кент.
Беседата ще се излъчва на 17.03.2022 г. (четвъртък) на живо от 18:30 ч. във Фейсбук на страницата на книжарница „Къща за птици“ и на YouTube канала на Православие БГ (абонирайте се за канала, за да получите известие за начало на събитието).
Нашите последователи в социалните мрежи и интернет ще имат възможност да зададат предварително конкретни въпроси към лектора. За тази цел молим всеки, който има въпрос, да го зададе предварително във формата на сайта Православие БГ или като коментар в дискусията на събитието във Фейсбук. Най-интересните въпроси ще бъдат включени в дискусията по темата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...