Архимандрит служи на именния си ден



Архимандрит Викентий бе сред миряните си в ловешката черква "Св. Троица" и на именния си ден вчера. В неделя Българската Православна Църква чества празника на Св. мчци Мина, Виктор и Викентий, и Св. мчца Стефанида.

Негово Високопреподобие бе и сред православното братство на с. Голец, област Ловеч, на Архангеловден. В местната църква "Св. Архангел Михаил", строена в последната четвърт на 19 век, се събраха над 60 боголюбиви християни.

Според д-р Васил Петков храмът e уникален с факта, че той единствен у нас той пази, непокътната през времето, короната над владишкия си престол. Селището до автомагистрала "Хемус" се слави още и с пещерата си "Змейка" с дължина 130 м, както и че е дало на България народната песен "Мурад и Мара бяла българка".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...