Библейски истории за слушане


Издателство "5 звезди" представя на българската детска аудитория библейски истории за слушане, разказани от Димитър Инкьов. Внимателно подбраните сюжети от Стария и Новия завет са предадени на достъпен и увлекателен език; записани са с гласа на популярния певец от група P.I.F. Димо Стоянов.

За първи път у нас обаче се появява текст по Библията във вид на книга за слушане. У нас този формат все още не е особено популярен и издадените заглавия се броят на пръсти. Специалистите обаче твърдят, че този вид литература тепърва ще намира свое място на пазара, защото позволява човек да има достъп до книгата, без значение от мястото, където се намира. Освен това книгите за слушане са и начин много хора с увреждания да имат достъп до литературни текстове. Музикалният фон и мелодиите, разделящи разказите, са написани специално за този проект в студио Pro-X.

Димитър Инкьов почина в Германия в края на септември тази година след тежко боледуване. Роден е в Хасково през 1932 г. Напуска България през 1965 г. и живее в Мюнхен. Популярен е като автор на над стотина детски книжки. Към това се прибавят 26 компактдиска с аудиокниги. През 1989 г. Димитър Инкьов е удостоен с почетната награда "Златно перо" (Goldene Feder). Късите детски разкази, които той пише, са влезли в учебниците на основните училища в Германия, Австрия, Швейцария, Гърция, Канада, Южна Корея и др. Неговите произведения за деца са преведени на над 25 езика и са издадени в над 50 страни по всички континенти. От 2000 г. Димитър Инкьов е доктор хонорис кауза на НАТФИЗ "Кр. Сарафов".

В България книгите на Д. Инкьов са на практика непознати. Повечето от тях дори не са превеждани на български език, тъй като авторът пише на немски.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...