Българският цивилизационен принос



Тази събота във „Вяра и общество” ще видите:

Българите са една от най-древните културни нации – за приноса на славянобългарската литература в изграждането на православната славянска цивилизация – припомняме признанието на големия приятел на България – акад. Д. С. Лихачов, с архивни кадри от негови интервюта.

Първият превод на Библията на новобългарски или как преди 140 години е звучало словото Божие на говорим език.

Десет години от посещението на папа Йоан Павел II – разказ на очевидеца за това, което остана зад кулисите. Разговор с проф. Владимир Градев.

Праисторическо светилище, тракийски храм, православна църква и джамия на едно място – или как в Стара Загора ще се създаде първият у нас Музей на религиите.

Проповед на свещеноиконом Йордан Карагеоргиев върху евангелския текст за седма неделя след Пасха – за вярата в Светата Троица и единството в Църквата.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (27 май) от 11.00 ч , с повторения – вторник (29 май) от 13.35 часа и събота ( 2 юни ) от 6.30 часа. Можете да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg. Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота. 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...