Вдигат кръст над Сливен



Journey.bg

Близо 33-метров кръст ще бъде вдигнат на Бармук баир край Сливен. Идеята е на братята бизнесмени Димитър и Зафир Гочеви. Митрополит Йоаникий е начело на инициативния комитет. Очаква се в него да се включи и кметът Йордан Лечков.

Епархийският съвет е избрал проекта сред няколко предложения. Братята обявиха, че могат и сами да платят и поставят кръста, но държат да се включат и сливенчани за духовна подкрепа. Светинята ще бъде поставена на Димитровден, когато е празникът на града.

Гочеви направиха преди години със свои средства православния параклис "Света Троица" и го подариха на сливенската митрополия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...