Вяра или безбожие – вечната дилема



Тази събота във "Вяра и общество"

След повече от две десетилетия религиозна свобода броят на вярващите не се увеличава, а намалява. Това поне показват статистиките. Какво ще покаже и националното преброяване, което започва тази седмица – ще видим тепърва. Но за първи път в анкетните карти, освен вярващите, своята ясна позиция ще могат да изразят и тези от вас, които се смятат за атеисти.

След протести от страна на атеисти, в преброителната анкета бе предвидена и нова възможност за отговор на въпроса „Какво е вашето изповедание”. Това е категоричното „нямам”. Защо е нужно на атеистите да се афишират по този начин, уязвява ли това по някакъв начин вярващите – на тези и други въпроси търсим отговор тази събота в предаването „Вяра и общество”. В изключително толерантен диспут мнения по въпроса ще разменят нашите гости проф. Калин Янакиев, преподавател по културология и християнска философия в Софийския университет и Николай Цаневски от Варна – съучредител на Движение „Атеисти, обединявайте се” .

Тази събота (5 февруари) „Вяра и общество” ще се излъчи по БНТ 1 от 10.30 ч., а излъчването по БНТ САТ е в неделя (6 февруари) от 9.15 часа.

Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История".

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...