Задушница – ден на любовта



Протойерей Ангел Ангелов – гост на „Вяра и общество” тази събота

В деня на първата за годината Задушница с уважавания столичен свещеник разговаряме за почитта към починалите, за множеството суеверия, които все още я съпътстват, и за това, че най-важното нещо, което можем да направим за близките си покойници, е силната молитва за тях.

От разговора на Горан Благоев с протойерей Ангел Ангелов ще научите също какво точно символизират основните храни, раздавани на помен, и какво е отношението на Църквата към кремирането на покойниците.

В същия брой ще ви покажем нещо, което не се вижда често в българските храмове. Ще видите как католиците от Русе поканиха за една от неделните си проповеди свещеника от съседната православна енория Стефан Стефанов, който им говори за така нужното единството межу християните.

Тази събота (26.II.) началният час на излъчването е по-рано от обичайния. По БНТ-1 може да ни гледате от 9.15. Излъчването ни по БНТ САТ е в неделя (27.II.) от 9.15 часа с повторение от 4.35 в неделя срещу понеделник (28.II.). Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. идиот каза:

    Поредното абсурдно решение. БПЦ няма ръководство –
    http://www.dveri.bg/content/view/12824/29/

  2. Georgi Traikov каза:

    До частника, в превод от гръцки. Не е абсурдно решението на БПЦ. То е гибелно и разрушително за вярата, и гавра със случая в Батак. Тези хора се опитват насилствено да вкарат в кръга на светиите, онези хора, убиенните, които са видели Истината и знаят, че това решение е невъзможно пред Божия престол. Това решение показва, че в България няма Православна Църква а има една обществена организация. Голямо е търпението на Господ, но е безгранична и нашата наглост.Прощавай!