Издателство „Омофор“ през 2011 година



altПрез изминалата година издателство „Омофор“ зарадва своите читатели с нови книги в следните направления – публикуване на основни съчинения в областта на богословието през XX век, нови изследвания, както и писания на съвременни духовни старци.

След „Православието„Изкуството на иконата – богословие на красотата на П. Евдокимов е втората книга на известния руски богослов , която излезе на българския книжен пазар. Книгата е предназначена  не само за изкуствоведи и иконографи. Тя дава възможност на българския читател да се запознае с ярък представител на руската религиозна мисъл на XX век, с проникновеното разбиране за всеобхватността на темата за църковното изкуство, изразила нестихващия копнеж на човека по неописуемата красота на Небесния Йерусалим.

Излезе и първият том на Християнската етика на Г. Манзаридис – основно изследване в областта на нравственото богословие.  

Професор Георгиос Манзаридис  е дългогодишен преподавател по християнска етика и социология в Богословския факултет на Аристотелевия университет в Солун.

КнигатаПравославното християнство. Поглед от Запад на Дейниъл Кленденин е съвременно изследване върху историята и богословието на православното християнство, предназначено за съвременния човек на Запад с надеждата, че ще настъпи време, когато източните и западните християни ще открият своите традиции като допълващи се и ще се научат да живеят заедно.

Усещане за Бога. Осем слова за духовното израстване на архим. Емилиян, игумен на манастира Симонопетра на Атон,  е книга за духовния опит в Православието.

Книгата Олтарите на България на Маргарита Коева е посветена на архитектурата на православния храм и е предназначена за широка читателска аудитория. Тя е своеобразно обобщение на изследванията на проф. Маргарита Коева в областта на православната храмова архитектура и изкуство.

За изследователите в областта на богословие, философия, социология и специалистите в сферата на социалните дейности интерес би представлявало изданието на Омофор на английски език The Family on the Frontline. Книгата представлява сборник с изследвания върху проблема за кризата в семейството и християнската мисия, както и възможностите които открива диалогът между православни и протестанти за съвместна работа в тази сфера.

През изминалата година организирахме представяния на нови книги, срещи с наши автори и с екипа на „Омофор“. Имахме вълнуващи срещи и открихме нови приятели в страната и в чужбина. Започваме  2012 година с много желание и намерение да Ви зарадваме с нови книги и събития.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...