Нов параклис край Синеморец


Източник: Darik News

Около 60 души станаха свидетели на освещаването на новия параклис „Свети Пантелеймон” в местността „Градена нива” край село Синеморец. Основният инициатор за възстановяването е жителката на селото Веса Чернаева, с чието дарение беше обновена сградата.

Параклисът съществува още от гръцко време, но е бил изграден от дървен материал. Никой не знае точно каква е неговата история, но местните хора смятат, че светецът сам е пожелал това място.

Според самата Веса Чернаева, възобновяването е станало неподозирано лесно. “За всяко нещо, за което се предполагаше, че ще срещна трудности, решението идваше само. Като че ли параклисът се изгради сам. С удивителна лекота, с Божията подкрепа и с желанието да оставиш нещо след себе си, за децата и за поколенията след тях”, сподели развълнуваната жена.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...