Патриаршеско пасхално приветствие



В навечерието на Възкресение Христово Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправя чрез медиите приветствие към чедата на Българската православна църква, в което се казва:

В деня на Светлото Христово Възкресение пожелавамe на всички православни българи да пазим вярата, да я преумножаваме в сърцето си, да творим дела на милосърдие и правда. Тогава нашият живот и животът на обществото ще бъде друг, и Христос – Възкръсналият, Победилият дявола и смъртта – ще е с нас. А ако Той е с нас, кой ще е против нас? (вж. Рим. 8:31).

Нека Възкръсналият Спасител вдъхне в нашите души твърда решимост да преуспяваме в доброто и укрепваме във вярата, надеждата и любовта! Да не допускаме злото, унинието и скръбта да ни завладяват! Нека с усмивка, топлина и жест на внимание да съгряваме сърцата на тези, които страдат и изпитват лишения, защото не е нужно много, за да се върне радостта в живота им!

Отправяме пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля с пожелание до всеки да достигне светлината на Христовото Възкресение и надеждата! Да възнесем горещи молитви към Господа, да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и целия български народ!

Христос воскресе!

+ НЕОФИТ, патриарх Български и митрополит Софийски

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...