Покана от Полския културен институт



Великденски концерт “Аве Мария от различни страни” ще се проведе на 20 април 2008 г., неделя, от 18.00 ч. в Камерна зала БЪЛГАРИЯ , София. Концертът ще включи изпълнения на полските артисти Малгожата Олейничак, Йоанна Добраковска, Марчин Кожел. Водещ ще бъде Марек Височински.

Сакрална музика, изпълнена от полски музиканти в катедрала в Замалк (Египет) предизвикват възхищението на отец Мистрих от Сирия. Той им подарява нотите на своя композиция, посветена на Богородица. Така се ражда идеята за концерта “Аве Мария от различни страни”.

Полските артисти продължават да търсят малко известни или специално композирани за тях варианти на песента. Освен арабската версия, в репертоара им намират място португалска, украинска, италианска, българска и др.

Входът за концерта е с покани, които от 10 април т.г. ще бъдат на разположение в Полския институт – ул. Веслец 12 . Покани можете да запазите и по телефона:
981 09 07 или 987 21 59.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...