Прабългарите и християнството



Тази събота във „Вяра и общество”

Кога старите българи са приели Христовата вяра? Били ли са християни някои от прабългарските ханове? И ако са били, дали са познавали сложната и изтънчена догматика на християнството и как са го съчетавали с функциите на хана жрец?

Отговор на тези и други въпроси водещият Горан Благоев ще търси с госта на предаването ст.н.с. д-р Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.

Специален материал е посветен на един почти неизвестен български мъченик за вярата – св. Райко Шуменски, чиято памет Църквата чества на 14 май.

Тази събота (14 май) „Вяра и общество” ще се излъчи по БНТ-1 в 10.30 часа. Повторението е в петък (20 май) от 15.30 ч. Излъчването ни по БНТ Свят е в неделя (15 май) от 8.50 часа с повторение от 5.15 във вторник (17 май).

Можете да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg, на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История".

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...