Тази събота във „Вяра и общество”



faith-society

Темата в поредния брой на предаването е провокирана от разразилия се отново спор „за” и „против” канонизацията на Ванга. Ще видите мнението на архиерейския наместник в Петрич, който най-неочаквано преди десетина дни поиска петричката пророчица да бъде обявена за светица.

В анкета хората и от София, и от Петрич не са единни в мненията си, като преобладават тези, за които не е редно до Иисус Христос и Богородица да се отличи място на Ванга. За съжаление, по традиция Българската православна църква остана безмълвна и по този горещ за вярващите проблем. Събеседник на Горан Благоев този път е Георги Тодоров – спечелил си име на човек с активна православна позиция.

И от съвременните антиканонични драми на Българската църква ще се пренесем 800 години назад, за да ви разкажем как същата тази църква е отстоявала чистотата на вярата – на Големия православен събор срещу богомилите, свикан от цар Борил в Търново на 11.II.1211 г.

Гледайте ни както обикновено – тази събота (12 февруари) по БНТ 1 от 10.25 ч. Излъчването по БНТ САТ е в неделя (13 февруари) от 8.45 часа, с повторение – в понеделник (14 февруари) от 5.45 ч. сутринта.

Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия  – www.bnt.bg –  на страниците на „БНТ Продукции“  в раздел „Религия и История“.

 

 
 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...