Траурни камбани бият в цялата страна



p1000919„И ако само през този живот се надяваме на Христа, ние сме най-окаяни от всички човеци. Но ето, Христос възкръсна от мъртви и за умрелите стана начатък. Понеже, както смъртта дойде чрез човека, тъй и възкресението от мъртви дойде чрез Човека. Както в Адама всички умират, тъй и в Христа всички ще оживеят; но всеки по своя ред: начатък е възкръсналият Христос; после, при Неговото идване, ще възкръснат ония, които са Христови…“ (І Кор. 15:19-23).

„После ние, останалите живи, заедно с тях ще бъдем грабнати на облаци, за да срещнем Господа във въздуха, и така винаги с Господа ще бъдем. Прочее, утешавайте се един други с тия думи…“ (І Сол. 4:17-18). С тези евангелски стихове академичната колегия на Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ изразява скръбта си за кончината на Негово Светешейство, като намира утеха във вярата, че душата на покойния патриарх Максим ще намери място сред Божия небесен клир.

Камбаните на православните храмове в цялата страна бият траурно днес през целия ден, а черно знаме бе спуснато над входа на Патриаршеския катедрален храм „Свети Александър Невски“.

sinodalna-palata

Траурни знамена посрещнаха и дошлите в синодалната палата, за да изразят скръбта си, като се подпишат в книгата за съболезнования. Сред тях имаше дипломати, политици, представители на други християнски деноминации и обикновени граждани.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...