„Да съградим заедно своя храм”



 

Източник: Bgnews room

В Тервел започна дарителска кампания "Да съградим заедно своя храм", съобщиха от общината, която заедно с църковното настоятелство търси спомоществователи за строителството на нов храм "Св. Георги Победоносец". Двайсет и шест доброволци на кампанията ще обиколят селищата в региона за набиране на дарители.
Първата копка на православния храм е направена през 1991 година, но обектът много скоро е замразен заради липсата на средства. Едва през миналата година строителните работи са възобновени. Общината е успяла да задели от тазгодишния си бюджет 75 000 лева, но са необходими многократно повече средства. Инициаторите на кампанията очакват до края на строителния сезон църквата да бъде вдигната.

 

Единственият православен храм в Тервел "Свети Димитър" сега обитава пригодена къща, обясниха от общината. Новият храм ще разполага със застроена площ от близо 300 квадратни метра.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...