Българите искат монети със светци



Източник: Bulgarian Post

Проучване на БНБ показа, че 94% от анкетираните искат монети с християнска тематика. Най-голямо одобрение е срещнало предложението за монета с лика на свети Георги.

БНБ представи програмата си от възпоменателни монети, които ще бъдат изсечени от 2007 до 2009 г. След проучване сред 4400 души най-силна подкрепа е получила идеята за монета с изображение на свети Георги, съобщи подуправителят на Българската народна банка Цветан Манчев.

На второ място по одобрение е предложението за монета, с която през 2008-а да бъде отбелязана 100-годишнината от Независимостта на България. Над 70% харесват идеята за бъдещи монети с традиционни български занаяти.

В банката са изпратени много предложения за монети с образите на художници, оперни певци скулптори, учени и др. Получени са предложения и за сериозни съвременни проблеми – природни бедствия и пандемични заплахи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...