Вести от Русенска епархия


На 16 юли, неделя, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит отслужи св. Литургия в храм „Св. Николай” в гр. Разград в съслужение с Преосвещения Месемврийски епископ Иаков, викарий на Русенския митрополит, и свещенослужители от Разградска духовна околия. След литургията митрополит Неофит представи на енориашите, изпълнили храма, новият архиерейски наместник на околията и председател на църковното настоятелство при храма прот. Георги Георгиев, досегашен енорийски свещеник в гр. Исперих.

В словото си Епархийският архиерей изказа сърдечна благодарност на досегашния наместник ст. иконом Кънчо Бояджиев, който се оттегля от административните длъжности поради напреднала възраст и здравословни проблеми. Бившият архиерейски наместник благодари на митрополит Неофит за оказаната чест и пожела на своя наследник ползотворна работа на Божията нива.

Вечерта, в навечерието на празника на св. великомъченица Марина, митрополит Неофит отслужи празнична вечерня в манастира „Св. Марина” край с. Сяново, Тутраканска духовна околия. По време на вечернята беше извършено монашеско пострижение. Живеещият в манастира послушник Николай Станев прие малката схима и името Симеон в чест на св. Симеон Стълпник. Новият монах беше воден под мантия от иеромонах Макарий от Руенската св. обител.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...