Дядо Калиник удари журналистка



 

След заседание на Светия синод Врачанският владика Калиник си позволи да удари репортера на БНТ Елиана Димитрова с вестника, който държеше, за да й… запушел устата, съобщи националната медия. (Виж видео от репортажа на БНТ.) Вината й? Вече три месеца журналистката задава на владиците един и същ въпрос: "Има ли решение на Синода за досиетата?".

 

Свeтият синод не взе решение за досиетата на митрополитите и на днешната си сбирка, а владиците демонстрираха видима нервност. На въпроса дали са решили нещо за досиетата, силистренският митрополит Амвросий дори попита: "Ама вие още ли ги помните досиетата?!".

 Митрополит Галактион пък реши да отговори с благословия: "Бог да ви благослови и да сте живи и здрави". Митрополит Кирил бе учуден от интереса: "Моля ви се, няма какво да говорим. Защо трябва да питате?"

Владиката Амвросий също демонстрира изумление защо някой изобщо задава този въпрос: "За какво ви интересува?" | 24 часа

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...