Нов брой на списание „Радио Сион”


Първото българско православно радио “Сион” подготви за своите приятели новия 4-ти брой на списание “Радио Сион”. В него вие, скъпи приятели, ще се запознаете с живота на Св. Евтимий Търновски – Патриарх Български. Споделени мисли за духовния път към освещаване и придобиване на Божието царство и повече за въпросоответната форма в монашеската книжнина ще откриете на страниците на новия брой.

Като част от поредицата “Българското духовно наследство” на предаването “Беседите” е представена една от най-интересните личности на Чипровския XVII век – Петър Парчевич. Църквата на манастира “Св. Спас” в с. Долни Лозен отваря врати за всички чрез рубриката “Културно-историческо наследство”. С разнообразни багри и нюанси ще просветне връзката на човека с планината в разговорите с Иван Тодоров – младеж, запален по екстремните ски спускания, и с Димитър Димитров – който пък разказва за защитените растения в Бобошевски Руен и в Скринския пролом и за “Натура 2000”.

Училището за деца с увреден слух ще се изпълни с живот и радост пред очите ви чрез разговора на Кръстин Апостолов с втория директор на училището г-жа Пенка Стоянова в рубриката “Това сме ние”. За най-малките в този брой на списание “Радио Сион” са прекрасните стихове на Иоан-Асен Вакарелов. А за по-големите любители на художественото творчество е разказът “Очите на Св. Иоан Чудотворец” на Йонко Бонов.

А за да бъде срещата ни пълна, ви запознаваме с авторите на предавания, чиито текстове са приютени в страниците на списанието, и с екипа на радиото.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...