Тодор Карагьозов направи фондация



Богословът Тодор Карагьозов, станал известен с участието си в Биг Брадър 3, създаде фондация за работа с младите хора. Фондацията се нарича "Обичам" и започва дейността си с организиране на летни лагери.

От представянето на фондацията в наскоро открития сайт научаваме, че основната цел на организацията е "да помогнем на младите хора да разберат, че "грешките" на младостта са поправими и да пожелаят да ги поправят; да подбудим у тях нетърпимост към "модата" на греха като към една фалшивост; да потърсят идеал и истина, неподатливи на време, епоха и мода; да развият вяра, която да им помога да бъдат свободни и да почувстват вкуса на истинската и животворяща радост – добродетелите".

В планирания за това лято ученически лагер на морето под наслов "Биг Братско лято" се предвижда участие като гости на известни личности от шоу-бизнеса, а в бъдещите планове на организацията влизат изграждането на постоянна лагерна база за ученици и създаване на център за лечение на наркозависими.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

11 Отговори

  1. ... каза:

    Брей, интересно звучи, но защо името му е така на това нещо… Дано да проработи.

  2. plamen каза:

    да се твърди, че православните лагери в БГ започват от тошко, е несериозно. аз обаче не видях в сайта му подобни твърдения. явно някой журналист се е престарал, както често става.

  3. nadejda каза:

    нема ли да има копане. тъкмо е сезона. една екскурзия до съседните ниви, след плажа, да видят децата от страната как се жъне – добре ше им доде. нали добродетели с труд се възпитават. не че творчеството не е труд, ама само със сценарии и музика, ако се възпитаваше… какво ше се яде… това е идея, но я подарявам 🙂 може догодина инициативата да стане „биг бачкаторско лято“…

  4. toshev2006 каза:

    След като демонстрира „православно “ пиянство и флирт с женския пол в Биг Брадър, и др.“добродетели“, дали Тошко ще ги възпита у своите питомци в детските лагери?….

  5. didki каза:

    вот наконец то устроили страну чудес на Поле дураков…

  6. chorbalan4o каза:

    абе хора, вие познавате ли Тошко лично? вие били ли сте в неговата компания?

    защо говорите така за човек, когото си мислите, че познавате, а всъщност не познавате.

    защо съдите за него по някакви морално-католически критерии?

    направете вие нещо за Църквата и хората, да видим колко лесно е да се критикува…

    комплексари!

  7. papas1983 каза:

    Todor mai niama da spre da rezeli charkvata! Kakvi sa tia gluposti pak mladeshki centar ili po-toshno maloumnisheski,zashtoto na shelo mu stoi edin maloumnik!POznavam go dobre za da pisha taka! Vsichki vidiaxa sashnost kakvo predstavliava v Big Bradar mislexme che sled tova e poumnial,no mai e zatapial oshte poveshe!Triabva mnogo silna molitva za da go vrazumi Bog!Prizovavam vsichki da se molim za negovoto vrazumlenie!!!

  8. p_stefanos каза:

    След дълги години на бездействие, някои приемат активизма за добродетел. Ключовата дума на нашата епоха е „подмяна“.

  9. dikovski каза:

    Ами аз познавам Тошко, но не чак толкова добре. Не следя и Биг брадър по обясними причини.
    Сайтът на неговата фондация обаче много прилича на панаирджийска сергия или по-точно на къщичката на вещицата от приказката за „Хензел и Гретел“. Ами онези които са чели приказката знаят какво става с дечицата, които пристъпват да си хапнат от примамливите лакомства. Дано поне сегашните родители да са по-мъдри.

  10. chorbalan4o каза:

    ти как би привлякъл младежи да отидат на летен лагер? с какъв дизайн да е сайта? сигурно нафрашкан с икони и поучения…

    логично според целевата група, сайтът да е шарен, непретенциозен, въпреки, че има какво да се желае още относно съдържанието и дизайна.

    мисълта ми е друга – дайте шанс на момчето и спрете да го заклеймявате, къде заслужено, къде не в повечето случаи.

    самото създаване и организиране на едно такова начинание изисква супер много усилия и безсънни нощи. имайте малко уважение поне.

    Тошко се опитва да е активен, да присъства в обществото; да не е регулярната православна мишка, криеща се по ъглите на храмовете и чието любимо занимание е да бълва проклятия против дявола и еретиците.