Академичен форум за обучението по Религия в българското училище


В рамките на Кирило-Методиевите дни на културата в Софийския Университет „Св. Климент Охридски” на 19.05.2010 г. от 14:30 до 17 часа в Богословския факултет (Зала № 8) се организира научен симпозиум, посветен на религиозното образование в България.

 
Академичната дискусия на тема „Обучението по Религия в българското училище – традиция и европейски образователни стандарти” се организира по инициатива на Катедрата по Практическо богословие с участието на преподавателите по религиозна педагогика, методика на обучението по Религия и катехетика в Богословския факултет. В научния симпозиум ще вземат участие и преподаватели по религиозна педагогика от Университета в Айхщет (Германия), които ще представят аспекти от немския опит и основни елементи от съществуващия в Германия педагогически модел. 
 
Целта на научната сесия, която е част от стартиращ научно-изследователски проект към Катедра „Практическо богословие”, е заедно с педагози, експерти и други специалисти в областта на образованието у нас, да бъдат очертани основните проблеми пред обучението по Религия в съвременното училище и перспективите за развитие на религиозното образование в контекста на планираните реформи в сферата на българското образование.
 
Ще бъдат поканени представители на Светия Синод и държавните институции, педагози, учители по религия и експерти.
 
Форумът е открит за участие на интересуващи се от темата специалисти, които са поканени да представят кратко експозе по очертаната проблематика (15-20 мин.).
 
Заявки за участие могат да се изпращат до 17.05.2010 до:
 
Доц. д-р Божидар Андонов – координатор на дискусията; тел. 0886411657, е-мейл: bbandonov@gmail.com
Доц. Костадин Нушев, тел. 0898508606, е-мейл: nushev@abv.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...