Актуална програма на празничните служби в столицата



Негово Високопреосвещенство Американският, Канадски и Австралийски митрополит Йосиф ще води всенощното бдение пред Рождество Христово, което ще започне от 18 ч. на 24 декември 2005 г. в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Той ще отслужи празничната света литургия, в която ще участва и храмовото духовенство. Това съобщи за Православие БГ главният секретар на Св. Синод Негово Високопреподобие архимандрит Наум.

На 25 декември в патриаршеската катедрала Митрополит Йосиф ще отслужи празничната света литургия за Рождество Христово, която ще започне в 9.30 ч. Негово Високопреосвещенство ще отслужи литургията в патриаршеската катедрала и на следващия ден – 26 декември, Събор на пресвета Богородица.

Негово Преосвещенство епископ Николай ще участва в празничната литургия в храм „Св. Александър Невски”, съобщи за Православие БГ по-рано днес протосингелът на Св. Митрополия Негово Високопреподобие архимандрит Йоан.

На 25 декември епископ Николай ще отслужи празнична света литургия в храм Света Неделя” от 9 ч.

На 1 януари 2006, празникът на Св. Василий Велики,  в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски” празнична литургия ще отслужи Деволски епископ Теодосий. А на 6 януари 2006, празнична света литургия, водосвет и молебен за Богоявление ще извърши епископ Николай, съобщи още главният секретар на Св. Синод архимандрит Наум.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...