Арменската църква изпраща свой представител в България



Източник: News.bg

Арменска апостолическа църква обмисля да изпрати свой представител в България. Това съобщи арменският патриарх и католикос на всички арменци Карекин II на срещата си със Сергей Станишев.

Българският премиер се намира на официално посещение в Ереван. Станишев отбеляза, че е добре пастирът да бъде при паството си. В момента има един архиерей на арменската църква за епархиите в България и Румъния със седалище в Букурещ.

Негово Светейшество Карекин II благодари за доброто отношение на българите към арменците в момент, когато неговият народ е имал нужда от помощ и е бил в трудна историческа ситуация. Карекин II благослови българите, съобщава БНР.

Премиерът Станишев и патриарх Карекин се съгласиха, че трябва църквата да обръща повече внимание на хората и на техните проблеми, за да могат сектите да не купуват души.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...