Архиерейска св. Литургия ще бъде отслужена по случай шестата годишнина от интронизацията на патриарх Неофит



На 24 февруари (неделя) се навършват шест години от интронизацията на патриарх Неофит.

През 2013 г., на тогавашната Неделя на митаря и фарисея, Неофит стана първият патриарх, избран в най-новата история на България след демократичните промени. С Божията воля той бе избран с 90 гласа на втори тур на участващите 138 делегати в Патриаршеския избирателен църковен събор.

В чест на годишнината на 24 февруари ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, съобщава официалният патриаршески сайт. Началото на светата Литургия е 9.30 ч. Богослужението ще бъде излъчено и на живо на фейсбук страницата на Св. Синод.

Приканват се православните християни да вземат молитвено участие и да съучастват в празника на Българската църква и Светейшия Български патриарх!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...