”Батак глава не скланя” пред опита да заличат клането в града


Източник:  DarikNews

Ще търсим съдебна отговорност от авторите на проекта, който цели да докаже, че Баташкото клане е мит, а жертвите му са преувеличени, съобщи в интервю за Дарик кметът на Батак Петър Паунов. По думите му, идеята на изкуствоведа Мартина Балева и Улф Брунбауер от Института за Източна Европа към университета в Берлин, е кощунство и гавра с паметта на жителите на Батак.

Истината за петте хиляди жертви, дадени от града по време на Априлското въстание, се знае по целия свят и се предава от поколение на поколение. Авторите на идеята поставят на карта етническия мир в района, където безпроблемно съжителстват християни и мюсюлмани.

Мартина Балева е гостувала при нас само два пъти по за половин час. Преди време получихме предложение от нея за нов концептуален модел на местния музей, което отхвърлихме. Каним нея и немските й колеги да посетят църквата, в която се пазят черепите на загиналите в клането и да проучат историята му, каза още кметът на Батак Петър Паунов.

Ще внеса предложение в Общинския съвет за търсене на отговорност от авторите на скандалната теза. Вече сме потърсили контакт с вицепрезидента Ангел Марин, който е родом от града ни, за съдействие. Нека всички знаят, че ”Батак глава не скланя”, предупреди кметът Петър Паунов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

5 Отговори

  1. vesko_alex каза:

    Нов опит на еврейските фондации за унищожаване на България и българщината. Ако няма протест и отхвърляне на държавно ниво, значи управляващите не трябва да ни представляват в Европейският съюз.Затова гласувайте по съвест братя българи.Бог да пази България от българи предатели.Амин.

  2. лъчезар каза:

    Кмета потърсил помощ от Ангел Марин, но какво ли ще каже турската марионетка Гоце?
    Тази Мартина Балева или е ненормална или е турска ***.

  3. sandi каза:

    Ей БОКЛУЦИ, ке ви тепаме,ей да знаете!!!

    Братя Българи, много,ама много внимавайте за кого гласувате!!! Пазете се от еврейските и турските подлоги(като;Гоце,Симеончо.Петърчо
    и всички останали „подлеци“ и предатели)!

  4. klioskov каза:

    За съжаление все още има „учени“ като г-жа Балева които се продават, и за пари биха защитавали яростно всяка антибългарска теза. Няма да се изненадам, ако утре друг „учен“ се опита да докаже, че ТУРСКО РОБСТВО не е имало за нас българите.