Бизнесдама е подписала договор с община Нови пазар по време на престоя си в затвор




Източник: bTV

Бизнесдама е подписала договор с община Нови пазар, докато е била в затвора. След това нейната фирма е източила близо 50 000 лева от парите, отпуснати на общината за възстановяването от срутила се от наводненията църква.

Проливните дъждове през 2005 година остават църквата “Св. Димитър” в село Мировци без покрив. За нейното възстановяване община Нови пазар получава 95 000 лева. От тях 50 000 лева отиват за под и дограма.

Изпълнител на ремонта е фирма “Солей 2004” с управител Десислава Христова Митева от Долни Чифлик. Разследващите са установили, че точно в месеците, в които са сключени договорите, извършвани са ремонти и е предаден обекта, Десислава Митева е била в затвора.

Маргарита Георгиева: “Проведени са редица разпити на шефовете на фирмите, при които са установено, че лицата не са стъпвали в Нови пазар. Те са давали печати и документи на фирми, които Георги Митев е използвал, подписвайки от тяхно име цялата документация “.

Кметът Панайотов се оправда, че приемането на обектите е работа на независимия инвеститорски контрол. Това е фирма “Крисиси" със собственик Пенка Патрикова от село Игнатиево.

Екип на bTV потърси инженер Станимир Георгиев, който е приел готовите обекти и не е открил никакви нередности. Той се оказа заболял.
Станимир Георгиев е служител в фирмата на брата на обвинения Георги Митев – Станчо. Георги Митев е и човекът, който е разписвал Пенка Патрикова в общината, твърди прокуратурата. До тези фалшиви подписи седят подписи на хора от общината.

Разследването по случая продължава. Днес Варненския апелативен съд ще реши дали да върне, освободения срещу 20 000 лева гаранция Георги Митев в ареста.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...