Благотворителната изложба в подкрепа на онкоболните деца гостува в парламента



Днес от 10.30 ч. в сградата на Народното събрание бе открита благотворителна изложба в подкрепа на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“ в София, съобщават от пресслужбата на Светия Синод. Събитието е по инициатива на български депутати и Културно-просветния отдел на Св. Синод, и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит, Св. Синод и председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Събитието беше открито от председателя на парламента, който приветства инициативата на Българската православна църква и призова народните представители да се включат активно в благотворителната кампания. На откриването на изложбата от името на Св. Синод участва Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел. В събитието се включи и проф. д-р Добрин Константинов, началник на клиниката, който благодари от името на персонала и малките пациенти за тази благородна инициативата на Църквата, която изпълва с надежда и радост децата, които творят и техните връстници. Той анонсира идеята през следващата година в Синодалния конкурс да са включат със свои творби и децата-пациенти на клиниката.

Това събитие дава начало на втория етап от благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“2017 на Българската православна църква, която предлага възможност наградените творби в синодалния конкурс „Възкресение Христово“ също да се продават с цел събиране на средства и даряване на медицинска апаратура за лечение на нуждаещите се децата. До този момент със събраните средства от първия етап са закупени и дарени на Клиниката три инфузоматни апарата – волуметрични помпи за прецизно регулиране на медикаментозните вливания при лечението на онкоболни деца.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...