Бог и светът. Българин, който стои зад папата – в последния брой на „Вяра и общество” за 2017 г.



В изданието ни на 30 декември  ще видите:

  • Диалогът на любовта – разговор за това дали е възможно сближението между всички християни с един млад човек, който се е посветил на тази мисия. Гост на Горан Благоев е Петър Петров – автор на документалния филм „Видимо единство“ и член на организацията за междухристиянски диалог „John 17″ и един от малкото българи, които познават отблизо папа Франциск. Чуйте разказа му за това как животът го среща с папа Франциск, а също и какво очаква да се случи с християнската вяра, ако различните християнски деноминации не се обединят.
  • Традицията на светогорското гостоприемство – от сладкодумния стопанин на скита Милопотам монах Епифаний разберете защо и досега на Атон посрещат с вода, кафе, локум и 25 грама анасонова ракия. И защо тази традиция е отразена в специален документ на Цариградската патриаршия, под чието духовно ведомство е и Света гора.
  • Основателно ли е Нова година да се смята за езически празник? – разговор с Тивериополския епископ Тихон за разминаването на света с Бога, за християнството и светските празници, за връзката между успеха и старанието, между християнското милосърдие и дарителството, а също защо човек е склонен да се поддава на изкушения и какво може да приближи християните един към друг.
  • Първият ден от годината или денят на вечността – научете, защо на 1 януари Църквата отбелязва един от големите господски празници – Обрезание Господне.

 

Гледайте ни! Очакваме ви и тази събота по БНТ 1! Започваме в 17 ч.

 

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...