Бойко прати съботния гей парад в Южния парк



news.dir.bg

Столичният кмет Бойко Борисов се огъна под натиска срещу планирания за събота гей парад и забрани той да се провежда в центъра на София. От гледна точка на сигурността съм разпоредил да бъде преотредена за провеждането на парада южната част на Южния парк, съобщи градоначалникът, цитиран от БТА.

От всички преки на „Витошка” могат да излязат и да ги нападнат, а в Южния парк е по-лесно да ги охраняваме, аргументира той загрижеността си за хомосесуалистите. Борисов обаче не коментира факта, че през почивните дни паркът е пълен с малки деца.

Решението си Борисов обяви 2 часа, след като столичните общински съветници от неговата партия ГЕРБ обявиха, че мястото за провеждане на парада на хомосексуалистите трябва да бъде променено. В специална декларация, прочетена в началото на днешното заседание на Столичния общински съвет, неговите хора го призоваха да се възползва от правата си по закона за митингите, събранията и манифестациите и да пренасочи шествието, което ще се състои под мотото "Аз и моето семейство". Съветниците от ГЕРБ поискаха маршрутът на парада да бъде променен, за да се осигури общественият ред и безопасността на участниците в него. Мотивът им бе множеството декларирани закани от националистически движения за провеждането на паралелни анти-прояви. В декларацията хората на ГЕРБ заявиха, че "уважават правото на личен живот и избор на всеки гражданин".

От ГЕРБ уточниха, че по-късно днес се очаква да има решение за това как да бъде организирана охраната на обществения ред, както и спокойствието на всички граждани в почивния ден. От гей организацията "Джемини" съобщиха още преди дни, че са поискали полицейска охрана.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

3 Отговори

  1. Idiot каза:

    Даже и Бойко Борисов не е по-як от Господ. В книгатаэ“Срещи с Буров“, той съветва срещу църквата да не се излиза. Който е направил това, добро не е видял. И дава пример с Димитър Петков.

  2. Дон Кихот каза:

    „Водещ: А кого плаши възраждането на православната църква в България? Да затворим темата.
    Иван Гранитски: Същите хора. Тези хора обичат българският политик да е зависим, да е кукла на конци. Те не обичат хора със собствено мнение. Затова те атакуват нашата православна църква вече 20 години. Затова те допуснаха влизането на безброй секти. Стабилизирането на православната църква притеснява същите хора, които се притесняват от разумните и логични тези на президента.“

    http://www.focus-news.net/?id=f9465

  3. Kakvo e istina? каза:

    Малееееееее………..дали да не ида да погледам мелето в Южния парк?