Братството на Бачковския манастир кани миряните на храмовия празник на обителта



Bachovski manastirМанастирското братство на Бачковския манастир приканва вярващите да вземат молитвено участие в храмовия празник на светата обител на 15 август (събота) – Успение Богородично.

Началото на църковния празник ще започне на 14 август от 19 ч. с малка вечерня, а от 21 ч. ще започне всенощното бдение.

От около 4 ч. на 15 август ще започне празничната света Литургия за Успение Богородично. Около 7 ч. в двора на манастира ще бъде отслужен водосвет за здраве, след което ще се извърши лития за храмовия празник.

В 12 ч. ще бъде осветен корбанът, който по традиция манастирското братство дарява на всички християни, споделили празника. В 18 ч. вечерта ще се отслужи Велика вечeрня.

Храмът и манастирът ще бъдат непрекъснато отворени от 14 август сутринта до 15 август вечерта, докато има поклонници.

Целият цикъл на богослуженията ще протече с певческото участие на сборна формация църковни певци, сред които и членове на хора „Св. Роман Сладкопевец”. Осигурена е и видеостена в двора на манастира, на която ще бъдат излъчвани празничните богослужения.

От манастирското братство са се постарали да осигурят постоянен медицински екип, минерална вода с подкрепата на дарители и денонощна противопожарна и полицейска охрана за гарантиране сигурността и спазването на обществения ред.

 

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...