Българска и македонска делегация в Рим, послучай 24 май



Източник: news.bg

Българска делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински ще посети днес храм "Св. Св. Викентий и Анастасий" в Рим.

По време на визитата си в България от 23 до 26 май 2002 г. папа Йоан Павел ІІ обяви, че Светият престол предоставя храма на българската общност.

Делегацията ще се срещне с Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон и неговия викарий Тивериополският епископ Тихон, който е и председател на църковната община в Рим. На разговора ще бъдат и членовете на църковното настоятелство на храм "Св. Св. Викентий и Анастасий".

Македонска държавна и църковна делегация, водена от председателя на македонския парламент Любиша Герогиевски, също е на посещение във Ватикана.

Днес македонската делегация ще посети базиликата "Свети Павел", след което е предвидена среща на председателя на македонския парламент Любиша Георгиевски с председателя на Камарата на представителите на италианския парламент Фаусто Бертиноти.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Християнче каза:

    И това чудо ще се случи!,..Новоизпратения в Рим,в църквата“Св.Св.Викентий и Анастасий“набеден за поп Боян Бобев от Разград се очаква и той скоро да бъде удостоен с титлата“Св.Архонтеса“,…или да бъде натирен обратно за Разград! Само че,кой ли ще го приеме и пак ли ще му викат както при ръкополагането му – „НЕДОСТОЕН“??? Църквата била във ваканция? – заевява архонтеса Бобева. ГОСПОДИ ПОМИЛУЙ !