Българските католици организират осми младежки християнски фестивал в село Белозем


Източник: Darik News

Осмият международен християнски младежки фестивал под наслов "Отплувай към дълбокото" ще се състои от 20 до 25 август в село Белозем, Пловдивско. Това съобщи отец Кшищоф Кужок, артистичен директор на фестивала.

Проявата се организира от Софийско-Пловдивската католическа епархия под патронажа на епископ Георги Йовчев и на отците капуцини. Фестивалът има за цел да обедини почитателите на съвременната християнска музика и изкуство. В него ще участват младежи от страната, както и от Италия, Румъния и Полша.

Фестивалът има конкурсен характер и всеки ден участниците ще представят свои песни с християнско съдържание на специална сцена в двора на църквата "Св. Франциск". Кулминацията ще бъде на 24 август, когато ще бъдат обявени наградените. Голямата награда е участие в международния християнски фестивал "Пазители на утрото", който ще се състои през октомври тази година в Полша.

Освен участниците на сцената ще се изявяват и гости професионалисти от страната и чужбина. Сред тях са носителят на световното отличие "Unity Awards" ("Grammy" в съвременната християнска музика) Роберто Биньоли и италианският изпълнител на госпъл музика Аурелио Питино.

Отците капуцини са един от ордените на Католическата църква, основан от Св. Франциск от Асизи. Те са в България от 1841 г., грижейки се за поверените им католици. В момента шест поляци представляват капуцините в България, тъй като по времето на комунизма не е имало възможност за подготовка на свещеници българи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...