Български деца изпращат рисунка до папа Бенедикт XVI



Изявление на Обществен комитет
“Православни ценности” във връзка с изпращането на 120-метрова рисунка, направена от децата от детските градини в район “Младост”, до папа Бенедикт XVI.

Светата Православна Църква винаги е насърчавала и благославяла добрата творческа мисъл и дейност на човека. С радост разбрахме за инициативата на район “Младост” малките деца да направят 120-метрова рисунка.

Това което буди нашето недоумение е, защо създаденото от децата трябва да се изпрати до папа Бенедикт XVI във Ватикана?

Ние нямаме нищо лично против Папата и католиците, но ни тревожи липсата на патриотично и църковно самосъзнание от страна на организаторите. Нима ние си нямаме Църква и Патриарх?

Смятаме, че нашите деца е необходимо да се насърчават и възпитават в любов към всичко българско и родно, от което неделима част е Българската Православна Църква.

От Обществен комитет “Православни ценности”
към Варненска и Великопреславска св. Митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...