Варненската и Великопреславска митрополия срещу сатанистите


Варненската и Великопреславска митрополия и Общественият комитет "Православни ценности" се обявиха против намерението на пастора на сатанинския орден Румен Атанасов да поиска от Дирекцията по вероизповеданията да регистрира сатанизма като една от официалните религии в България.

В писмо до медиите от митрополията предупреждават, че сатанизмът пропагандира злото и принизява човека до животинското. Грехът се утвърждава като начин на живот, а християнските добродетели и ценностите се отхвърлят категорично. Ритуалите им нерядко са свързани с насилие.
Докато християнството се стреми духовно да извиси човека и да го превърне в личност, то сатанизмът причинява деградация. "Считаме, че подобна организация, която застрашава физическото и духовното здраве на българина, не може да бъде легитимирана от закона" – е позицията на Варненската и Великопреславска митрополия.

Намерението си сатанизмът да бъде обявен за една от официалните религии в България пасторът на сатанинския орден Румен Атанасов разкри в предаването "Пропаганда" на Дарик радио миналата неделя. Той твърди, че сатанистите са навсякъде сред нас, техни представители има и в политическите партии. В ордена на сатанистите в момента членуват близо 100 души от цялата страна.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...