Варненският протест срещу избора на епископите Борис и Игнатий продължава



3055Във Варна продължава протестът на миряни и духовници с искане за касиране на изборите от 17 ноември, определили Агатоникийския епископ Борис и Проватския епископ Игнатий за двамата кандидати за Варненски митрополит.

По призива на инициативен комитет, всяка вечер от 18 ч. тази седмица пред храма „Св. Успение Богородично“ ще има бдение, докато Светият Синод не приеме искането за отмяна на изборния резултат и за изключване на епископите Борис и Игнатий от списъка на кандидатите за митрополитския престол.

Ако изборът не бъде отменен, варненци са готови да пренесат протеста си в София пред Синодалната палата, където на 24 ноември по устав трябва да се проведе финалният избор за Варненски и Великопреславски митрополит. В протеста си варненските свещеници са подкрепени от над 1000 миряни, сложили подпис под декларацията срещу избора от миналата неделя. Духовниците имат уверението, че, ако се наложи, протестът им в столицата ще бъде подкрепен и от софийски свещеници, съобщава Varnautre.bg.

Снимка: БГНЕС

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...