Варненски представители на духовенство и миряни са обнадеждени след среща с патриарх Неофит



altДнес представители на инициативен комитет от епархийски избиратели, духовници и миряни от Варна се срещнаха с Негово Светейшество патриарх Неофит в Синодалната палата в София, за да заявят лично искането си за касиране на изборите за Варненски и Великопреславски митрополит и за изваждане на епископите Борис и Игнатий от списъка на кандидатите.

Варненските представители на инициативния комитет „За чистота в Българската православна църква“ са излезли обнадеждени от срещата с патриарх Неофит, че членовете на Св. Синод ще се съобразят със справедливото им искане.

„Срещата ни с патриарха мина в много топли разговори. Почувствахме се като при своя патриарх, при своя баща. Изразихме всички свои вълнения по това, което се случи във Варна в неделя на избора“, каза пред Дарик радио отец Василий Шаган. Патриарх Неофит не е дал конкретен отговор на варненските представители, но е изразил надежда, че Светият Синод ще вземе най-мъдрото решение във връзка с тяхната жалба.

Решението дали изборите от 17 ноември ще бъдат касирани, ще бъде взето утре, на заседание на Светия Синод, от 18 ч. Над 100 души от Варна планират да пристигнат в София, за да чакат решението на архиереите, съобщава Дарик радио.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...