Великденските богослужения ще бъдат излъчвани пряко по БНТ



С пряко предаване от Йерусалим БНТ отново ще направи съпричастни своите зрители на слизането на благодатния огън в църквата на Божи гроб в Йерусалим. Директното предаване от Светия град ще бъде от 14,00 ч събота.

Националната телевизия отново има изключителните права за тази транслация. Освен в България, слизането на благодатния огън, който събира в Йерусалим стотици вярващи, ще се излъчва директно и във всички православни страни. В студиото случващото се в Йерусалим ще бъде коментирано от журналиста Горан Благоев, асистента от Богословския факултет Катя Дамянова и протосингела на Софийската митрополия архимандрит Йоан.

През миналата година БНТ излъчи за първи път в български ефир слизането на благодатния огън и тогава предаването беше едно от най-рейтинговите в програмата на националната медия. Събота вечерта от 23,25 ч започва прякото предаване на празничната литургия за Възкресение Христово – пряко от катедралния храм “Св.Ал.Невски”. Тази година за първи път БНТ ще излъчи цялата великденска литургия, която завършва около 2,30 ч сутринта.

В неделя от 10,55 ч започва директното предаване на празничното богослужение за “Второ Възкресение” от столичния храм “Св. Неделя”.

Очакваната обща продължителност на дирекните предавания по БНТ на великденските богослужения в събота и неделя е 5 часа! Всички богослужения от София ще бъдат предавани и по Сателитния канал “ТВ България”.

тук за темите в  предаването  "Вяра и общество"

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...