Великотърновският владика обвини държавата в безхаберие към бездомните


Източник: в. Янтра днес

За пореден път църквата ще издържа държавата, заключи Великотърновският владика Григорий по повод предоставянето на сграда на Митрополията за приют на клошарите. Той потвърди, че са разговаряли с кмета д-р Румен Рашев бездомниците да бъдат настанени в старата митрополия в кв. “Асенов”.

Митрополитът обаче не скри възмущението си от пасивността на държавата. Къде отиват вашите и моите пари като данъкоплатци? Защо министерствата и социалните служби не направят нищо за тези нещастни люде? Излиза, че Църквата издържа държавата. Например на моя територия в Дебелец има дом за душевно болни. Там живеят 60 човека и никой не ми плаща стотинка, коментира за “Янтра ДНЕС” дядо владика.

Кметът д-р Румен Рашев информира, че в момента Общината подготвя издаването на лични карти на клошарите. Още не се знае колко от тях ще поискат да бъдат настанени в приют. Някои от бездомниците споделили, че след като се сдобият с документи за самоличност, сами ще си търсят работа и квартира.

“Ще видим за колко точно клошари става въпрос и тогава ще преценим в колко помещения ще правим ремонти”, обясни кметът.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...