Видеоклип с православно послание тръгва по телевизиите



 

В рамките на предстояща кампания срещу зависимостите под наслов "Стоя до Теб", фондация Покров Богородичен продуцира и разпространи видеоклип, който се очаква да бъде показан по най-големите телевизии у нас.

Посланието на клипа е: "Най-голямата борба в нашия живот е тази, която водим със самите себе си"; целта е социалните проблеми в България да бъдат осмислени като следствия на един основен проблем – бездуховността и безнравствеността в нашето общество.

 

В клипа едно младо момче играе на "канадска борба" с невидим враг, като в борбата надделява ту единият, ту другият. В стаята е тъмно, както е тъмно в душата на зависимия. От последния кадър се вижда, че младежът всъщност се е борил сам със себе си.

Зад кадър тече откъс от "Езерните молитви" на Св. Николай Велимирович:

Всяко нещо ме плашеше, докато бях дете,
всяко нещо съжалявам, откак пораснах.
Всяко нещо ми изглеждаше по-силно от мен,
докато бях дете. Сега се усещам по-силен от
всичко и съжалявам всичко.
Защото се научих да стоя до Теб, Господи мой,
обкръжен от безсмъртни войски като борова
планина.
И раста от Теб като бор от планината.
Всяко нещо вземах за учител, докато бях дете,
и вървях донейде с всяко.
И се научих на немощ и смърт
и да викам към Теб.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...