ВМРО и Атака гонят Свидетели на Йехова от Добрич



Представители на младежките организации на ВМРО и на „Атака" в Добрич и Варна протестираха срещу конгрес на сектата „Свидетели на Йехова", който се провежда в добруджанския град.

Още от 8.00 ч. сутринта в зала „Добрич" започнаха да се събират членове на сектата от Североизточна България и от чужбина. По информация на организаторите във форума участват около 600 сектанти. В залата влязоха и десетки малки деца, дори бебета в колички.

В същото време около 100 представители на ВМРО и „Атака" протестираха пред залата с лозунги „Сектите вън!" и „Не посягайте на децата ни!", под звуците на патриотични песни. В митинга се включиха и свещеници от местните храмове.

От ВМРО ще изпратят отворено писмо до Народното събрание, премиера и дирекцията по вероизповеданията с настояване за законодателна промяна, която да не позволи навлизането и трайното настаняване в България на опасни култове като „Свидетели на Йехова". Ще бъде приложена и подписка, в която вече има около 3000 подписа.

„Искаме пререгистрация на нетрадиционните вероизповедания в България. Ако съществуват съмнения около дейността им, защото такива култове разрушават човешки съдби, те не бива да бъдат регистрирани отново", каза координаторът ВМРО за Североизточна България Костадин Костадинов. По думите му общинската администрация във Варна не разрешава прояви на „Свидетели на Йехова" в морската столица.

„В Добрич обаче, не само, че не се дава отпор на тази опасна секта, но на всичко отгоре им се оказва пълно съдействие. Добрич е от малкото градове, в които „Свидетели на Йехова" имат изградена официална сграда", допълни Костадинов. | www.stranabg.com

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...