ВМРО организира литийно шествие срещу ‘’Свидетели на Йехова’’




Източник: Всеки ден

Хората на Каракачанов събират протестна подписка

Митинг и литийно шествие ще се състоят в знак на протест срещу насрочения за 28 април конгрес на сектата "Свидетели на Йехова" в Добрич, съобщиха от общинската организация на ВМРО днес. Литийното шествие ще тръгне на 28 април с хоругви от православните храмове "Свети Георги" и "Света Троица". На площада пред концертната зала "Добрич", където ще заседават последователи на "Свидетели на Йехова", ще бъде изнесена богословска беседа, допълниха от ВМРО. В Добрич се прави и протестна подписка, в която са се разписали близо 1000 граждани срещу сектантската проява, съобщи лидерът на младежката организация на ВМРО в града Пламен Николов.

 

Наскоро от общинската партийна организация заявиха на пресконференция, че ще направят всичко възможно да провалят конгреса на сектата, защото отправяла антисоциални послания и била опасна. ВМРО смята, че не е редно общинска зала да се предоставя за подобна проява. Очаква се общинската партийна организация да отправи по този повод питане към кмета Детелина Николова на утрешната сесия на Общинския съвет.

От общината вече обясниха, че религиозната институция "Свидетели на Йехова в България" е регистрирана в страната по Закона за вероизповеданията. Разрешение за ползване на концертната зала за организиране на конгрес с образователна цел е било поискано още през януари. Залата ще бъде ангажирана два дни срещу наем, регламентиран в общинска наредба, уточниха от пресцентъра на общината.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...