ВМРО ще предложи забрана на нерегистрираните вероизповедания


ИзточникActualno.com

"Ще внесем в пленарна зала предложение за забрана на дейността на нерегистрираните в България вероизповедания. Не сме фундаменталисти, обявяваме се против политическите лобита за сектантските намеси в България".

Това заяви на пресконференция днес Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО по повод строящия се във Варна храм на църквата "Свидетели на Йехова", предава агенция Фокус.
Каракачанов уточни, че войната, която се води със сектантската институция "Свидетели на Йехова" продължава 10 години и припомни, че през 1999 година служители на общността са се опитали да строят подобен храм и в Пловдив.
По думите на Каракачанов ВМРО внася още през 1998 година предложение за допълнение на Закона за вероизповеданията в България, според което се настоява да се въведе вероучение като предмет в българските училища, да се върнат имотите на българските църкви и да не се позволява на секти да практикуват дейност в страната.
В заключение Красимир Каракачанов добави, че в сряда на 4 юли ВМРО организират митинг на мястото на започналия строеж във Варна и призова всички, които подкрепят идеята за забрана на строежа да се присъединят.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...