Волен Сидеров: Посещението ни в Светия Синод не е политическа среща


Източник: агенция Фокус

Посещението ни в Светия Синод не е политическа среща. Това е среща на добра воля. Това каза лидерът на “Атака” и кандидат за президент Волен Сидеров след като членове на парламентарната група на партията посетиха Светия Синод.

Сидеров обясни, че е запознал Светия Синод със законопроектите, които партията подготвя да внесе в Народното събрание. Единият законопроект е за отмяна на национализацията на имотите на Българската църква, за да се върнат имотите с еднократен акт, а не както е ставало досега, чрез съдебни дела.

“Това може да се преодолее с еднократен акт на Народното събрание и ние ще предложим законопроекта, когато имаме възможност за това”, посочи Сидеров. “Върнаха се имоти на Католическата църква и на други религиозни общности, а за Българската православна църква този въпрос все още не е решен. Това е недопустимо за една православна България”, коментира лидерът на “Атака”. Сидеров обясни, че преди да бъде внесен в Народното събрание законопроектът ще бъде предоставен на Светия Синод за нанасяне на евентуални корекции.

От “Атака” настояват още вероучението да бъде въведено в българските училища. По думите на Сидеров вероучението е занемарено и ако не бъде въведено в училищата, насилието сред децата там щяло да се увеличи.

По време на срещата със Светия Синод от “Атака” са обсъдили и възможността в Конституцията да бъде въведен текст, че България е православна държава, без това да засяга свободата на вероизповедание на останалите общности в страната.

“Ние сме идвали и преди на срещи в Светия Синод и ще идваме и в бъдеще”, категоричен бе Сидеров.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...